W poniedziałek rozpoczęła się Polagra. To największe i najważniejsze wydarzenie jakie w Europie Środkowo-Wschodniej organizowane jest dla przedstawicieli branży spożywczej, gastronomicznej i hotelarskiej.
O rozmachu wydarzeń świadczą przede wszystkim liczby, ale także prawdziwie międzynarodowy charakter imprezy, w której udział bierze prawie 1000 wystawców z 32 krajów świata. Nagromadzenie na jednej przestrzeni wystawienniczej kilkuset nowości rynkowych, wydarzeń tematycznych, spotkań biznesowych oraz kultur sprawia, że wrześniowy targi daje szansę znalezienia się w niezwykłym branżowym tyglu i wyciągnięcie z niego tego, co najcenniejsze.
Dziś jeszcze odbywają się targi Smaki Regionów – spotkanie się z feerią smaków i zapachów rodem z babcinej kuchni. Wejście na imprezę, która odbywa się w pawilonie 3A jest darmowe. To okazja zapoznania się ze smakiem chleba na zakwasie, domowego smalcu, słodyczy nie mających nic wspólnego z nienaturalnie kolorowymi jaskrawymi produktami wabiącymi przy kasach hipermarketów. To także wydarzenie, którego celem jest promocja żywności regionalnej, certyfikowanej, coraz częściej poszukiwanej i cenionej przez wszystkich smakoszy.
Dodaj komentarz