Jest niepozorny, ale dla wielu smakoszy to miejsce wręcz kultowe. Właśnie w Tylko u nas można zjeść na przykład fantastycznego “schaboszczaka”...
Na widelcu
Nałożone przez Putina embargo na import owoców z Polski spowodowało większe zainteresowanie i promocję polskich jabłek. Również poznaniacy chętnie kupują...
Coraz częściej wybieramy produkty ekologiczne. Niestety – przedsiębiorcy nadużywają określeń zarezerwowanych dla zdrowej żywności, czym wprowadzają konsumentów...
Festiwal Transatlantyk, to nie tylko dobre kino. W ramach tegorocznej imprezy organizowane są między innymi warsztaty kulinarne dla najmłodszych. Przez kilka...
Aż 7 barmanów z Poznania zakwalifikowało się do konkursu mającego wyłonić mistrza sztuki barmańskiej. W konkursie organizowanym przez czeskiego producenta piwa...
Kasza gryczana, jęczmienna i ciecierzyca cieszą się coraz większym zainteresowaniem tych, którzy dbają o swoje zdrowie. Jadalne nasiona zbóż wyróżniające się...
Do rozpoczęcia Festiwalu Transatlantyk zostało coraz mniej czasu. Jak zwykle organizatorzy starają się, by każdy znalazł coś dla siebie. Najmłodsi goście...
„Pięć dni z życia Bambra“, to nowa propozycja Zagrody Bamberskiej, która zaprasza na prawdziwie poznańskie wydarzenie kulinarne. Od 4 do 8 sierpnia w Zagrodzie...
Przy ogromnej ilości pracy i dodatkowych zajęć brakuje nam czasu na przygotowanie ciepłego posiłku. Często też zdarzają się takie sytuacje: przyszli goście, a...
600-lecie polsko-tureckich stosunków dyplomatycznych najlepiej świętować przy suto zastawionym stole. I to nie koniecznie z pierogami albo kebabem na talerzu...
Jedzenie to ważna część kultury, dlatego w tym roku podczas Malty Plac Wolności pachnie smażoną na dużych patelniach paellą z owocami morza, buritto z...
Maria Przybyszewska znana jest z prowadzenia kuchni w stołecznych restauracjach. Od sierpnia będzie uczyć się w kopenhaskiej Nomie, według Przewodnika Michelin...