Rosnąca moda na piwa niszowe, regionalne, produkowane sposobem rzemieślniczym sprawia, że powstaje coraz więcej niewielkich browarów, które warzą naprawdę...
Na widelcu
Gdybyśmy zapytali o kulinarną specjalność z Czech większość zapewne wymieniła by knedliki i do tego piwo. To jednak tylko najbardziej znane i oczywiście nie...
Choć aura jest łaskawa i możemy cieszyć się dobrą pogodą, to na śniadania organizowane dosłownie nad Warto jest już niestety nieco zbyt “chłodno”...
W najbliższą sobotę czeka nas pojedynek kulinarny. Szefowie kuchni z siedmiu autorskich restauracji z Poznania i Wielkopolski przygotują dania wykorzystujące...
O naszym fyrtlu często mówi się “pyrlandia”. Choć nasze gusta kulinarne się zmieniają i często jemy między innymi egzotyczne potrawy, to nadal...
Kulinarne telewizyjne show gromadzą rzesze miłośników dobrych smaków i kreują nowych mistrzów kuchni. Okazuje się także, że gotowanie nie zawsze jest tak...
Jednym z laureatów krajowego finału konkursu dla barmanów International Master Bartender został Jerzy Majewski. Zdobył on trzecie miejsce i będzie...
Polskie sery nie tylko dorównują, ale często nawet przewyższają jakością oraz walorami smakowymi znanych włoskich czy francuskich kuzynów. Tako rzecze Gieno...
Jak chłop głodny to zły, najedzony hojny jest. Tak można przerobić to znane przysłowie, gdy zna się efekty jakie przyniosła charytatywna kolacja w restauracji...
Po raz pierwszy w historii Festiwalu Dobrego Smaku amatorzy gotowania dzielili się swoimi doświadczeniami i wiedzą z zakresu żywienia. Swoje pomysły na smaczną...
To już kolejna okazja, by skosztować w naszym mieście potraw przyrządzanych przez pasjonatów pichcenia, którzy tworzą jednodniowe restauracje. Najwięcej...
Nie chodzi o ilość cukru w cukrze ale wyjątkowy smak, aromat. Niech nikogo w sezonie wysypu owoców nie dziwią zakupy palety cukru. To znak, że rozpoczął się...