chilifiga.pl Po przepisie na pyry z gzikiem w wersji tradycyjnej (przepis tutaj), czas na kulinarne wariacje na ten temat. Nim jednak przedstawimy przepis dość...
smaczneGO
W całej Aglomeracji są setki restauracji, pubów i kawiarni. Wiele z nich warto polecić, w wielu z nich szefowie kuchni starają się, by zaspokoić najbardziej wybrednych gości. Znajdziecie tutaj nasze subiektywne oceny tego, co sami próbowaliśmy.
Chilifiga to niezwykły blog o gotowaniu. To znakomity przewodnik o boskich smakach, zdrowiu i celebrowaniu codzienności. Autorki pokazują, że jedzenie nie...
Trzeba przyznać, że pyry z gzikiem to danie mało fotogeniczne, ale jakże smaczne i jakże poznańskie! Potrawa ta znana jest i kojarzona z naszym fyrtlem chyba w...
chilifiga.pl To ciasto jest nieznane w Polsce. Nic dziwnego, bo galeta (la gallette des Rois – ciasto królów) wiąże się nierozerwalnie z tradycją krajów...
chilifiga.pl Nad kisielem z wódki pracujemy, a na razie tiramisu. Idealny deser na Sylwestra, zwłaszcza dla osób, które obiecały opacznie komukolwiek, że nie...
Tradycją jest święta, zwłaszcza w Święta, ale czasem korci nas, by przełamać tradycyjne smaki czymś oryginalnym. Ciekawe propozycje ma dla nas szef kuchni w...
Choć przybywa w Poznaniu miejsc, gdzie smacznie i relatywnie tanio można zjeść obiad Polacy tylko w niewielkiej części stołują się poza domem. Wykupując...
Sierpniowa edycja kulinarnego święta, którą zorganizowali w Poznaniu miłośnicy dobrej kuchni była niezwykle udana. Odbywająca się na całym świecie impreza...
Kto nie był kilka tygodni w Galerii Malta może się nieco zdziwić. Zniknęło klika sklepów, inne zmieniły swoją lokalizację. Pojawiły się również trzy nowe marki...
Miłośnicy piwa mają dzisiaj swoje małe święto. W jednej z hal MTP trwa I Poznański Festiwal Piwa. Można na miejscu skosztować jednego z serwowanych piw, lub...
Miłośników tego złotego trunku jest coraz więcej. Coraz większy też jest wybór piw. Zarówno sprowadzanych, jak i warzonych w mniejszych i większych browarach...
Imieniny Marcina były w przeszłości okazją do smakowania gęsiny. Teraz w ramach slow food wracamy do tej tradycji. Oprócz poznańskich rogali jako...