Na widelcu POZnań

Eko Weekend: Sery w Wiżajn, sękacze i kwas chlebowy

Sery z Wizajn  Foto: serywizajny.org.pl

W Galerii Malta po raz kolejny będzie można kupić m.in.: sery podpuszczkowe z Wiżajn sporządzone według tradycyjnych receptur oraz wyjątkowe sery smażone, regionalne produkty z Suwalszczyzny – sękacze, przetwory owocowe i kwas chlebowy, przetwory z ekologicznych warzyw, tradycyjne miody wielkopolskie, andruty kaliskie oraz oleje tłoczone na zimno, kasze i przyprawy.

Sery z WizajnWśród ekologicznych produktów znajdą się także takie przysmaki, jak tradycyjny francuski nugat czy regionalne piwa z Polski, Niemiec i Czech.

„Weekend Eko” to wydarzenie cykliczne, które dotychczas odbywało się regularnie, w każdy trzeci weekend miesiąca. Jest to ostatnia edycja targów przed dwumiesięczną, wakacyjną przerwą. Idea organizowanej wspólnie z Folwarkiem Wąsowo imprezy, polega na promowaniu zdrowej żywności z ekologicznych upraw i zwróceniu uwagi Klientów Galerii Malta na produkty slow food oraz organiczne.

Smaczne i zdrowe produkty nabyć będzie można od 10:oo do 22:00 w piątek i sobotę (15 i 16 czerwca) oraz od godz. 10:oo do 20:oo  w niedzielę (17 czerwca).

Dodaj komentarz

kliknij by dodać komentarz