Pierogi są znane i lubiane w każdym zakątku Ziemi – także w Poznaniu. Właściwe każdy ma na nie swój własny przepis, a w zależności od kraju są one inaczej przygotowywane. Nadziewane owocami, warzywami, mięsem, serem czy ziemniakami, zawijane w ciasto z różnego rodzaju mąk, również bezglutenowych, doprawiane na słodko i ostro, gotowane, smażone lub pieczone – możliwości jest właściwie nieskończona liczba.
Festiwal Pierogów Świata to wydarzenie, które ma na celu skupienie w jednym miejscu wielu kultur oraz kuchni.
Będziecie mieli okazję spróbować pierogów dużych i małych, polskich, hiszpańskich, japońskich, tybetańskich czy hinduskich. Będzie w czym wybierać. Dla każdego znajdzie się coś miłego.
Gwarantujemy, że każdy smakosz będzie usatysfakcjonowany i opuści imprezę szczęśliwy, z pełnym brzuchem – zachwalają organizatorzy.
Niezwykła pierogowa uczta zapewni różnorodność pochodzenia, smaków oraz ich kształtów. Będzie można spróbować tradycyjnych, domowych polskich pierogów z sezonowymi farszami, indyjskich samos, chińskich baobao, tybetańskich momo, włoskich calzone i gruzińskich chinkali.
Festiwal Pierogów Świata,
FoodHall, ul. Dworcowa 1.
Sobota 12:00 – 20:00,
Niedziela 12:00 – 18:00,
Wstęp bezpłatny!
Dodaj komentarz