Marka Body Chief otwiera drzwi do swojej nowo powstałej szkoły gotowania pod Poznaniem, w której odbywać się będą autorskie warsztaty kulinarne. Pierwszy cykl poprowadzi Magda Gessler.
Wraz z otwarciem nowej siedziby pod Poznaniem, firma prezentuje autorską Szkołę Gotowania, w której mają odbywać się warsztaty kulinarne prowadzone przez doświadczonych kucharzy i uznanych blogerów kulinarnych.
Zaczynaliśmy od produkcji diet pudełkowych, teraz robimy o wiele więcej! Wsłuchujemy się w potrzeby naszych klientów, jednocześnie uważnie przyglądając się trendom społecznym. Chcemy docierać do coraz to większego grona odbiorców, poszerzając ofertę o różnorodne opcje. Wychodzimy też naprzeciw miłośnikom sztuki gotowania, oferując im kreatywną, kulinarną przestrzeń – mówi Marcin Mazurek, prezes i twórca Body Chief.
Kursy zostaną dopasowane do zainteresowań, preferencji oraz wieku zainteresowanych. Ich tematyka będzie bardzo różnorodna, np. kuchnia polska, hiszpańska, włoska czy gotowanie na specjalne okazje (Wielkanoc, majowe pikniki). Planujemy też kuchnie wegańską. Uczestnicy poznają nowe smaki z różnych stron świata i będę gotować według sprawdzonych, autorskich przepisów. Stawiamy na naukę w inspirującej atmosferze, dzięki której zgłębianie tajników sztuki kulinarnej będzie niezwykle przyjemne
Magda Gessler związana jest z marką, a wspólne warsztaty są ich nowym obszarem współpracy. Pierwsze z nich odbyły się dla zwycięzców konkursu BC oraz dla przyjaciół marki. Uczestnicy warsztatów mogą liczyć na wspólne przygotowywanie dania jej autorskiego przepisu, wsparcie na każdym etapie gotowania (w tym indywidualne porady) oraz wspólną degustację.
Moje warsztaty są istną ucztą smakową dla zmysłów. Przygotowane przez uczestników dania kusić będą zarówno smakiem, aromatem, jak i samą prezentacją. To będzie dla nich niezapomniana i niezwykle pyszna podróż, z której wyniosą niezbędną wiedzę merytoryczną, a także zdobędą nowe umiejętności i poczucie satysfakcji z wykonanych przez siebie potraw – zachęca restauratorka Magda Gessler.
Zaplanowano następujące tematy spotkań:
Wielkanoc z Magdą Gessler
A w nim między innymi:
- Jak prawidłowo przyrządzić chrzan?
- Jak zrobić domowy majonez?
- Jak zrobić ravioli z krewetkami oraz pierogi z farszem z białej kiełbasy?
- Jak przygotować wielkanocny mazurek?
3 odsłony sałat, dressingów i bulionów
A w nim między innymi:
- Jak zrobić pyszne sałaty i jak odpowiednio dobrać składniki?
- Jak ugotować dobry bulion i do czego go wykorzystać?
- Jak przyrządzić malinowe parfait?
Majowy piknik
A w nim między innymi:
- Jak przyrządzić kurczaka faszerowanego po polsku?
- Sekrety dobrego gazpacho.
- Hiszpańska Tortilla de patatas z pieczoną papryką.
- Jak upiec bananowy pie ze świeżym ananasem?
Ile kosztują warsztaty?
899 zł za osobę, 799 zł za osobę przy zakupie dwóch miejsc
Każda grupa będzie składać się z maksymalnie 12 osób.
Body Chief to catering dietetyczny, który został założony w 2014 przez sportowca Marcina Mazurka. Firma oferuje 21 rodzajów diet, w tym 2 linie sokowe. Dostarcza pudełka do ponad 1200 lokalizacji w całej Polsce.
Dodaj komentarz