W sobotnie popołudnie pachniało papryczkami jalapeno, habanero i carolina reapers. A to za sprawą zawodów Hot Burger James Star. Dwa zespoły i sześcioro śmiałków zmierzyło się z najostrzejszym daniem serwowanym w restauracji. Ten na co dzień niedostępny kilogramowy burger przyniósł wczoraj dwa rekordy.
Zawody rozpoczęły się od zmagań zespołowych. Jako pierwsi stanęli w szranki zawodnicy Mustangclinic, którzy po 9:49.68 zakończyli sztafetę i tym samym pobili należący do Sukcesu po poznańsku rekord.
Przyszła pora na kolejną ekipę tym razem reprezentującą Mc Radio. Zespół w składzie Jurek, Rysiu, Sebastian i słuchacz zostali Mistrzami Poznania poprawiając wcześniej ustanowiony rekord o blisko 42 sekundy. Wynosi on teraz 9:02.10.
Hot Burgera James Star składa się z 400 gram mięsa, dodatków, jalapeno i sosu na bazie papryczek habanero i carolina reapers. Ta ostatnia papryczka w skali Scoville’a ma jedyne 1 641 183 punktów i jest wpisana w księdze rekordów Guinnessa jako najostrzejsza papryka w 2017 roku.
W rywalizacji indywidualnej nie udało się pobić ustanowionego podczas ostatnich zawodów rekordu należącego do Petera Janusza czasu 15:52.80.
Klasyfikacja indywidualna
- Radek Pasibrzuch (Radosław Kościukiewicz) 18:19.86
- Peter Janusz (zwycięzca 2 challengera)
- Marcin Zjem Wszystko (Marcin Tomyślak)
- Krzysztof Burgerowa Bestia (Krzysztof Bździel)
- Leszek Radioaktywny (Lech Łukomski)
- Sławomir Napierała
Kolejny 4. Challenge odbędzie się 28 sierpnia. Już od dziś można się zapisywać.
Dodaj komentarz