Marki, które pamiętamy z czasów PRL-u powracają i przypominają dawane dobre smaki. Trzy produkty popularnego w latach 80.tych Międzychodu: fasolka po bretońsku, gołąbki w sosie pomidorowym oraz ketchup łagodny otrzymały certyfikat programu „Doceń Polskie”.
Szczególne uznanie jury programu promującego polską żywność zdobył Ketchup łagodny, który otrzymał tytuł Top Produkt.
Oceny smaków, wykorzystujących tradycyjną recepturę i lokalne składniki dokonywało dokonało grono doświadczonych specjalistów z branży spożywczej. Certyfikat to wartościowa wskazówka dla konsumentów szukających dobrej, polskiej żywności – mówi Marek Bielski, organizator programu.
Produkty Międzychodu, marki o 110 letniej historii – jak podkreśla Magdalena Kasperczak z działu marketingu wielkopolskiej firmy nie zawierają sztucznych dodatków: konserwantów, barwników, aromatów czy wzmacniaczy smaku.
Dodaj komentarz