Co roku, przed Wigilią Bożego Narodzenia, w Akademii Kulinarnej SPOT. to EAT spotykają się politycy wszystkich opcji, by razem przygotować świąteczne potrawy. W tym roku każdy mógł zaprezentować swoją ulubioną wigilijną potrawę. Był kompot z suszonych owoców, ryba po grecku, zupa grzybowa, makiełki, pierogi z kapustą i grzybami czy śledź w śmietanie.
Gotowanie zawsze wymaga współpracy, ale też kreatywności. W tym roku stawiamy na własne pomysły i jak nigdy dotąd dajemy politykom wolną rękę w popisach kulinarnych. – mówią organizatorzy.
Przy blacie kuchennym jest radosna, miła atmosfera. W kuchni roznoszą się przeróżne zapachy. Radny Michał Grześ śmiejąc się mówi – że widział, jak wygląda ryba po grecku, to chyba uda mu się taką zrobić.
Na koniec wszystko, co powstało zostało zjedzone.
Dodaj komentarz