Iwona Zasuwa, czyli Matka Smakoterapia. Na co dzień jest jedną z najbardziej cenionych wokalistek sesyjnych i chórzystek na polskim rynku muzycznym. Od 20 lat bierze udział w niemal wszystkich projektach muzycznych Kayah. Równorzędną jej pasją jest gotowanie a motto jej kuchni oparte jest o założenia medycyny profilaktycznej, czyli jak żyć, co jeść, żeby nie chorować. Posiada niezwykłą łatwość wymyślania ciekawych przepisów na smaczne i zdrowe potrawy mimo ograniczeń dietetycznych, jakie musiała zastosować w swojej kuchni (bez cukru, bez nabiału, w większości potraw bez glutenu, wegetariańskie lub wegańskie). Przez Czytelników nazywana jest Królową Kaszy Jaglanej. Autorka bestsellerowej książki pt. Smakoterapia.
Spotkać się z nią będzie można w kawiarni Dobra i Wino przy ulicy Za bramką 1, w sobotę 25 października o godzinie 17:00.
“Potrzeba matką wynalazku”, powiadają. No coż, tak już jest, że najczęściej “coś” zmusza nas by zmienić dotychczasowy sposób myślenia w kuchni. Niestety? Albo na szczęście. W mojej kuchni zawsze było zdrowo… Tak mi się przynajmniej wydawało. Po czym na świecie pojawił się Maluch i okazało się, że takie myślenie jest zupełnie niewystarczające.
Nadszedł czas by jeść to co nam naprawdę służy. Mnie i mojej rodzinie. Mojemu Małemu Księciu, który, obdarowany alergią i innymi problemami współczesnych Maluchów, wymaga ode mnie zmiany dotychczasowych przyzwyczajeń tak, by żyło mu się zdrowo, smacznie, bez niepotrzebnych obciążeń… Zatem nasz profil to dieta skłaniająca raczej się ku wegetariańskiej (nawet wegańskiej), bez pszenicy, z ograniczeniem glutenu, z całkowitą eliminacją cukru (co nie znaczy ze nie jest słodko ;-), bez nabiału (czasem z wyjątkiem jaj i masła klarowanego).
Jesteś tym co jesz… i chorujesz też głównie dzięki temu co jesz lub czego nie jesz.
Dodaj komentarz