Maj to ulubiony miesiąc wszystkich smakoszy szparagów. Sezon na ten przysmak w pełni, zatem nie brakuje okazji, by rozkoszować się ich smakiem. Tym razem na dania ze szparagów zaprasza restauracja Hotelu Rzymskiego, która organizuje rodzinny brunch.
Zapraszamy do naszych restauracji na rodzinny brunch, dania ze szparagów – zachęcają organizatorzy – brunch jest świetną okazją do rodzinnych spotkań przy smacznych potrawach.
W menu znajdą się między innymi szparagi z młodym szpinakiem, karmelizowanym bekonem i młodymi burakami, carpaccio z polędwicy wołowej z marynowanymi szparagami, szparagowa sakiewka z kurkami w śmietanie, zupa szparagowa z szynką i ogórkiem małosolnym, zupa z pieczonych pomidorów z dodatkiem zielonych szparagów, schab ze szparagami w sosie Mornay, sola ze szparagami gotowana w winie z sosem cytrynowym czy makaron penne ze szparagami i szynką szwardzwaldzką.
Brzmi smakowicie…
Każdy znajdzie coś smacznego dla siebie – zapewniają organizatorzy – zjesz ile chcesz, a zapłacisz tylko 65 zł od osoby.
Rodzinny, szparagowy brunch w restauracjach Hotelu Rzymskiego odbędzie się w w sobotę 18 maja od 12:00 do 16:00.
panie na Jeżycach to ja mam brancz za 9 zyla w barze 🙂