Na widelcu

Szparagowy, rodzinny brunch

Łosoś norewski z grilla na szparagach  Foto: lepszyPOZNAN.pl / gsm

Maj to ulubiony miesiąc wszystkich smakoszy szparagów. Sezon na ten przysmak w pełni, zatem nie brakuje okazji, by rozkoszować się ich smakiem. Tym razem na dania ze szparagów zaprasza restauracja Hotelu Rzymskiego, która organizuje rodzinny brunch.

Łosoś norewski z grilla na szparagach Foto: lepszyPOZNAN.pl / gsmZapraszamy do naszych restauracji na rodzinny brunch, dania ze szparagów – zachęcają organizatorzy – brunch jest świetną okazją do rodzinnych spotkań przy smacznych potrawach.

W menu znajdą się między innymi szparagi z młodym szpinakiem, karmelizowanym bekonem i młodymi burakami, carpaccio z polędwicy wołowej z marynowanymi szparagami, szparagowa sakiewka z kurkami w śmietanie, zupa szparagowa z szynką i ogórkiem małosolnym, zupa z pieczonych pomidorów z dodatkiem zielonych szparagów, schab ze szparagami w sosie Mornay, sola ze szparagami gotowana w winie z sosem cytrynowym czy makaron penne ze szparagami i szynką szwardzwaldzką.

Brzmi smakowicie…

Każdy znajdzie coś smacznego dla siebie – zapewniają organizatorzy – zjesz ile chcesz, a zapłacisz tylko 65 zł od osoby.

Rodzinny, szparagowy brunch w restauracjach Hotelu Rzymskiego odbędzie się w w sobotę 18 maja od 12:00 do 16:00.

1 komentarz

kliknij by dodać komentarz