W czwartek rozpocznie się kolejna poznańskiego Targowiska Regionalnej Zywności ‘Tygiel’ – niekomercyjnej inicjatywy gromadzącej co dwa tygodnie kilkunastu producentów tradycyjnej lub ekologicznej żywności! Dobre smaki przyciągają coraz większą liczbę poznaniaków spragnionych smacznego i dobrego jedzenia.
Tygiel trwa od 13:00 do 19:00 i odbywa się w REforma Studio przy ul. 27.grudnia, pomiędzy Okrąglakiem a Teatrem Polskim.
Na straganach pojawią się produkty stałych wystawców (Marek Grądzki ze swoimi serami i przetworami opartymi na XIX wiecznych przepisach, Gryszczeniówka – przetwory z warzyw i owoców, Sery Łomnickie – niepowtarzalne kozie dojrzewające sery, Pasieka Pod Modrzewiem (miód, pyłek), Piekarnia Baranowskich (chleby tradycyjne i piekarskie eksperymenty np. chleb z pomidorami czy chleb kawowy), Rolmięs z Łabiszyna (ekologiczne wędliny), tłoczone soki jabłkowe – czyste i z dodatkami innych owoców)
Po raz pierwszy będzie można popróbować olejów zimnotłoczonych (lniany, dyniowy, rydzowy) a także jadalnych kwiatów.
Będą także pyszne wegańskie ciasta, m.in. buraczane pod rąk Mai Skorupskiej oraz propozycje lunchowa oparte na bazie lokalnych produktów!
Dodaj komentarz