Kuchnia Food Film Fest to jedna z największych filmowych imprez poświęconych gotowaniu. Od piątku w Starym Browarze zobaczyć będzie można produkcje poświęcone gotowaniu, sztuce kulinarnej i społecznemu znaczeniu jedzenia oraz na towarzyszące wydarzenia kulinarne.
W czasie festiwalu oprócz uczestnictwa w pokazach będzie można wziąć udział w wydarzeniach dodatkowych: śniadaniu i kolacji filmowej oraz warsztatach.
Śniadanie filmowe w najbliższą niedzielę od 11:00 serwować będą restauracje w Starym Browarze. Za 35 złotych zjeść będziemy mogli m.in. omlety z krewetkami, samosa faszerowana warzywami i samosa faszerowana mięsem, francuskie kanapki na ciepło albo 5 rodzajów domowego humusu czy sushi z polską nutą.
Kolację natomiast przygotuje Tomasz Purol z restauracji hotelu Blow Up Hall. Menu kilkudaniowej biesiady będzie inspirowane filmem „Na tropach generała Tso”. Dyskusję po sobotnim pokazie poprowadzi znany i ceniony kucharz Andrzej Polan. Jako danie główne podane zostanie udko drobiowe z tajskim szpinakiem wodnym, czarnym sezamem i liśćmi chińskiego brokuła. Tu bilety kosztują 168 zł.
Za to za 20 zł będzie można wziąć udział w warsztatach kulinarnych. A po wspólnych, widowiskowych lekcjach gotowania, uczestnicy warsztatów zasiądą do wspólnego posiłku i podzielą się wrażeniami na temat ugotowanych przez siebie potraw.
Kuchnia Food Film Fest, 21-13 listopada, Stary Browar.
Dodaj komentarz