Dzieci zaglądają coraz częściej do kuchni nie tylko po to, by wyjadać smakołyki. Sami zaczynają tworzyć potrawy. To z pewnością zasługa wielu programów telewizyjnych, w których rywalizują nie tylko dorośli, ale również właśnie dzieci. Mamy tylko nadzieję, że nie jest to tylko chwilowa moda. Teraz także dzieci z naszego fyrtla mogą wraz z rodzicami podszkolić się podczas warsztatów w sztuce kulinarnej.
Zapraszamy na nie wraz z Chilifiga.pl.
Na warsztatach nauczymy jak przygotować fajne i zdrowe potrawy dla dzieci – wyjaśnia Monika Paluszkiewicz z chilifiga – na początek owocowe fantazje, czyli jak ułożyć obrazki do jedzenia z jabłek, banana, kiwi, winogron, mandarynek i wielu innych owoców.
Prowadząca warsztaty na obiad zaproponuje faszerowane muszle makaronowe z farszem jabłkowo-pomidorowym. Później na stole pojawiać się będą kolorowe akwaria z ciasta francuskiego, do tego fantazyjne obrazki z warzyw, jajek, kiełków i innych dodatków, które uczestnicy piec będą w piekarniku.
Na deser wszechobecną nutellę zastąpimy pysznym i zdrowym kremem czekoladowym na bazie awokado – zapowiada Monika – do tego chipsy jabłkowe, a na koniec Cakes Pop czyli ciasteczkowe lizaki!!!
Na warsztaty zapraszamy wszystkich rodziców i dzieci z Poznania i okolic. Odbędą się one w stylowej i bardzo przyjaznej dzieciom restauracji Dąbrowskiego 42 w Poznaniu w sobotę 6 kwietnia od godziny 15:00.
Najprościej zapisać się na nie wysyłając zgłoszenie mailem – akademia@dabrowskiego.com, lub dzwoniąc: 607 577 024, 797 997 994.
Dodaj komentarz