Na widelcu

Weekend z dobrą żywnością

Targi ekologicznej żywności  Foto: lepszyPOZNAN.pl / gsm

Targi ekologicznej żywności Foto: lepszyPOZNAN.pl / gsmMamy dobrą informację dla miłośników kulinarnych specjałów. Po wakacyjnej przerwie powraca Weekend Eko pełen smakołyków wyrabianych w tradycyjny sposób.

Przez cały weekend będzie można kupić produkty sporządzone według tradycyjnych receptur, przetwory z ekologicznych warzyw i owoców oraz specjały regionalne.

Oscypki z mleka owczego sprowadzamy od Wojtka Komperdy, juhasa z Pienin, to ostatnie owcze oscypki w tym sezonie, na kolejne przyjdzie nam czekać do wiosny – zachęca do spróbowania Hubert Zięciak z Folwarku Wąsowo, jeden ze współorganizatorów imprezy – pod dostatkiem będzie za to tegorocznych kiszonych ogórków, które udały się nam rewelacyjnie, nowością o egzotycznym charakterze będą za to wyroby z oleju arganowego, prosto z Maroka.

Weekend Eko ma promować zdrową żywność z ekologicznych upraw i zwrócić uwagę na ideę slow food.

W ramach Weekendu Eko promujemy produkty o najwyższej jakości od sprawdzonych dostawcówmówi Tomasz Wojsz, dyrektor Galerii Maltazależy nam na propagowaniu zdrowego stylu życia, a ekologiczna żywność to jego istotna część.

Galerii Malta zaprasza na Weekend Eko w najbliższy weekend. Naturalne i zdrowe produkty będzie można nabyć w piątek i sobotę (14 i 15 września) od godziny 10:00 do 22:00 oraz w niedzielę (16 września) od godziny 10:00 do 20:00.

Dodaj komentarz

kliknij by dodać komentarz