Autorskie interpretacje dań fast-food, kuchnia wege oraz ekologiczne produkty z lokalnych wytwórni i gospodarstw. To wszystko ma się pojawić podczas wakacyjnego targu jedzeniowego, który organizowany będzie parku w centrum Poznania w każdy wakacyjny weekend.
Foodpark Open-Air, bo tak zostało nazwane to wydarzenie, zainauguruje w przestrzeni Parku Starego Browaru już w najbliższą sobotę 4 lipca.
Wydarzenie kierowane jest do osób ceniących sobie lokalną, autorską gastronomię w stylu slow food, niezobowiązującą atmosferę i relaks na świeżym powietrzu w gronie przyjaciół czy rodziny- informują pomysłodawcy Foodpark Open-Air.
Partnerem tego wydarzenia kwiaciarnia Bistro & Bar. To kameralna restauracja z autorskim menu, mieszcząca się w pawilonie u zbiegu ulic Ogrodowej i Ratajczaka.
Foodpark Open-Air odbywać się będzie w soboty i niedziele od 10:00 do 18:00 przez cały lipiec i sierpień w parku Starego Browaru.
Dodaj komentarz