Wolny Targ zaprasza w podczas wakacji w każdą sobotę nad Wartę. Tutaj, wśród miejskiej zieleni i z wieloma atrakcjami można będzie spędzić ten upalny dzień. Będzie coś dla ciała, ducha, ucha i… brzucha.
Uwolnimy Wasze apetyty, będą między innymi typowo pyrolskie pyzy ze slow foodowym nadzieniem, zapiekanki ze składników, których nie powstydziłby się najlepszy szef kuchni, wursty z eko hodowli… – wymienia Magdalena Kosakowska, organizatorka Wolnego Targu – na deser będzie trochę pięknych rzeczy, wykonywanych przez lokalnych kreatywnych, zatem zabierajcie dobre humory, wolnych przyjaciół i przybywajcie!
Będzie również okazja, by zadbać o swoją kondycję podczas otwartego treningu nowego programu treningowego Piloxing.
Piloxing jest ekscytującym i nowym interdyscyplinarnym programem sportowym, który przyciąga jak magnes wielkich fanów fitness oraz sportu – wyjaśnia Dominika Bilska, która poprowadzi trening – łączy w sobie elementy pilates oraz ćwiczeń bokserskich przez co bardzo efektownie pomaga przy spalaniu tkanki tłuszczowej i rzeźbi mięśnie.
Podobno cieszy się wielką popularnością wśród gwiazd Hollywood oraz innych gwiazd międzynarodowego formatu. Nad Wartą trening odbędzie się na otwartej przestrzeni, na dachu kontenera dzisiaj między 13:00 a 14:00.
Znajdą tutaj małe co nieco również miłośnicy piw rzemieślniczych. Czekać na nich będzie 12 kranów z których serwowane będzie to, co nawarzyły najlepsze polskie browary.
Wolny Targ zaprasza na KontenerArt w sobotę (18.07) od godziny 13:00 do… sami zdecydujcie!
Poznańska pyza to kulka ciasta drożdżowego ugotowana na parze ! A klucha z ciasta ziemniaczanego nadziana mięsem nie ma NIC wspólnego z Poznaniem i Pyrlandią – jest specyficznym daniem na Śląsku i w Polsce centralnej. Pani Kosakowska – odrobinę znajomości lokalnej kuchni jeszcze nikomu nie zaszkodziła 🙂