POZnań

Za dużo jedzenia na świątecznym stole?

Kiełbasa biała - wielkpolski produkt regionalny  Foto: Izba Rzemieślnicza w Poznaniu/ materiały prasowe

Bywa, że świąteczne stoły uginają się od jedzenia. Bywa też, że nie zjemy wszystkiego. By świąteczne potrawy się nie zmarnowały, warto zanieść nadwyżki do jadłodajni.

Zachęcamy, żeby nie wyrzucać żywności po Świętach Wielkanocnych, a przekazać do jednej z czterech jadłodajni, siostry na pewno dobrze ją wykorzystają – przekonuje Maria Książkiewicz z poznańskiego Caritasu.

Gdzie znajdują się jadłodajnie?

Jadłodajnia św. Brata Alberta – ul. Ściegiennego 133 (od wtorku, 08:00 – 18:00)

Jadłodajnia św. Elżbiety – ul. Łąkowa 4 (od poniedziałku do piątku, 10:00 – 16:00)

Jadłodajnia św. Urszuli – ul. Taczaka 7/16 (od poniedziałku, 10:00 – 19:00)

Jadłodajnia św. Józefa – ul. Niegolewskich 23 (od wtorku, 09:00 – 17:00).

Kiełbasa biała - wielkpolski produkt regionalny Foto: Izba Rzemieślnicza w Poznaniu/ materiały prasowe
Użyte w artykule zdjęcia: Izba Rzemieślnicza w Poznaniu/ materiały prasowe

Dodaj komentarz

kliknij by dodać komentarz